GERLOS – ZILLERTAL ARENA

Gerlos is één van de meest bekende skibestemmingen onder Nederlanders in Tirol, Oostenrijk. Het is namelijk één van de hoogst gelegen skidorpen van de Zillertal Arena.

Door maar liefst 139 kilometer pistes zijn de skidorpen van Gerlos, Zell am Ziller en Königsleiten met elkaar verbonden. Er zijn in totaal 51 liften die de skiers en snowboarders dagelijks naar boven brengen. De pistes liggen tussen de 1.300 en 2.500 meter hoog en datmaakt o.a. deze wintersportbestemming zeer sneeuwzeker. De pistes zijn zeer gevarieerd en een ieder kan hier geschikte afdalingen vinden voor zijn of haar kunnen.

Zo zullen de beginners en minder ervaren skiërs de blauwe en rode pistes van Gerlos geweldig vinden. Lekker breed en licht glooiend, dus ideaal om je eerste carvebochten te oefenen. Echter, ook de ervaren skiers en ‘cracks’ hebben volop mogelijkheden rond Gerlos en de Königsleitenspitze. Voor nog meer verrassende plekjes en het Off Piste skiën kun je gemakkelijk één van de lokale gidsen huren. Zij weten je naar alle onbekende hotspots brengen.

Voor de freestylers is er een honderd meter lange halfpipe in Gerlos en vele schansen in de diverse funparken. Er is zelfs een afdaling waar je jezelf kunt laten filmen en waar je snelheid wordt gemeten.

De splinternieuwe ‘Dorfbahn’ middenin het centrum van Gerlos, die in December 2016 zal worden geopend, zullen de eventuele wachttijden bij de liften minimaliseren. Deze prachtige, nieuwe, zeer moderne gondellift ligt vlakbij de Romex appartementen, waarmee deze complexen eigenlijk echte ski-in / ski-out locaties zijn geworden.

Gerlos in de Zillertal Arena is ook uitstekend geschikt voor families met (kleine) kinderen. Zo zijn er diverse skischolen met veel Nederlandse skileraren en is er zelfs een kindercrèche voor de allerkleinsten.

Het Après-Ski is hier uitgevonden! Er zijn vele bars, clubs en discotheken voor jong en oud en een grote variatie aan restaurants. Kortom, Gerlos bruist van de activiteiten.