In het uitgebreide skigebied van Zell am See-Kaprun kunnen zowel gevorderde als beginnende skiërs en snowboarders zich volledig uitleven. De Schmittenhöhe (2000 m) en ook de Kitzsteinhorn (3029 m) beloven puur skiplezier op de diverse pistes midden in het besneeuwde berglandschap. Schmittenhöhe en Maiskogel zorgen voor ultiem skiplezier voor families.

Het wintersportseizoen in Zell am See-Kaprun begint al in de herfst en duurt tot in de vroege zomer. Dat betekent dat skiërs en snowboarders op de Kitzsteinhorn gletsjer tien maanden lang op prachtig besneeuwde pistes hun tochten kunnen maken.

Naast de Schmittenhöhe met 77 en de Kitzsteinhorn met 41 kilometer piste belooft ook de familieberg Maiskogel met 20 kilometer piste fantastische winterbelevenissen. Voor alle gevorderde skiërs en snowboarders bieden de Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn steile hellingen en spectaculaire afdalingen. Naast uitstekende ski- en snowboardmogelijkheden vinden ook wandelaars en langlaufers hier tal van loipes en routes. Om nog maar niet te spreken over de gezelligheid op- en naast de piste. Er zijn tal van berghutten en -restaurants en in de dorpen heerst een gezellige après-ski sfeer.

Facts:

  • 140 kilometer pistes
  • 10 maanden sneeuwplezier
  • Absoluut sneeuwzeker
  • 4-seizoenen vakantiegebied
  • Bruisend uitgaansleven

Kitzsteinhorn, de Gletsjer
De mythe van Kitzsteinhorn; meer dan een gletsjer. DE gletsjer. Het eerste gletsjerskigebied van Oostenrijk. En 365 dagen per jaar een alpine beleving. Omgeven door de hoogste toppen van Oostenrijk, ontpopt zich het avontuur Berg van zijn meest kolossale kant. Ontdekt het ultieme gevoel van vrijheid op ruim 3000 meter boven de zeespiegel – en dat in alle jaargetijden.

Brede, vrije gletsjerwanden met natuurlijke sneeuwpisten, gevarieerde routes voor freeriders, drie snowparks en de grootste superpipe voor freestylers van Oostenrijk – nergens vind je zoveel sportiviteit als in Kitzsteinhorn. Met zijn 3.029 meter boven de zeespiegel is het Gipfelstation van de Kitzsteinhorn met het panoramaplatform ‘Top of Salzburg’ het hoogste punt in het Salzburgerland dat ook zonder klimkunsten het hele jaar door bereikbaar is. Hoog boven bij Zell am See-Kaprun ontvouwen zich bij de gletsjer van de Kitzsteinhorn fantastische vergezichten over de reusachtige bergen van de Alpen en de vrije natuur van de bergwereld van het Nationale Park Hohe Tauern. Geen andere plek op deze hoogte is zo toegankelijk en biedt toch een zo schitterende blik op het grote beschermde gebied van de Alpen en de hoogste toppen van Oostenrijk, zoals de Großglockner (3.798 m), Großvenediger (3.662 m) en de Hocheiser (3.206 m).