Wildschönau

De Wildschönau vallei
Vier idyllische dorpen, Niederau, Oberau, Thierbach en Auffach (met elk een eigen kerk) zorgen samen voor charme en gastvrijheid. Spannende, ontspannende en onvergetelijke winterse activiteiten buiten de pistes worden gratis aangeboden met de Wildschönau (guest)Card. Zo zijn begeleide winterwandelingen langs oude boerderijen, sneeuwschoentochten en museumbezoeken inbegrepen. Naast de skipistes zijn er geprepareerde wandelpaden, rodelbanen en cross country tracks. De Schönanger Alm aan het einde van de vallei biedt mooie wandelingen en de hoge loipe is zeker een bezoek waard. Kortom, puur skiplezier voor een ‘fair’ prijs in het hart van de natuur.

De Wildschönau vallei is snel en eenvoudig bereikbaar. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 950 km. Bij Kufstein ga je de Duits-Oostenrijkse grens over en neem je de tweede afslag naar Wörgl. Dan is het nog slechts 15 minuten rijden naar Niederau, de hoofdplaats van de Wildschönau. Ook kun je vliegen op München, Salzburg en in de winter op Innsbruck. Vanaf München Airport is het slechts een uur rijden en vanaf Innsbruck zo’n 45 minuten. Als derde mogelijkheid is er de trein, die in Wörgl aankomt. Een taxi brengt je dan in ca 10 minuten op de plaats van bestemming.

Het skigebied

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau behoort tot de top 10 grootste skigebieden van Tirol. 145 km pistes (waarvan 109 km in ‘directe’ lijn) wachten om ontdekt te worden. De charmante en unieke vakantiedorpen in de regio variëren van ‘het Mooiste dorp van Oostenrijk’ tot idyllische dorpjes.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau ook wel bekend als het ski-juweel in de Tiroler Alpen is een van de meest afwisselende skigebieden van de hele Kitzbüheler Alpen. Zowel beginners, families als experts vinden hier een grote diversiteit aan wintersportmogelijkheden. Brede pistes die gemaakt zijn voor carving, off-piste tracks met maagdelijke sneeuw en drie funparks, laten de adrenaline doen stromen.

Er is keuze uit 47 liften, 26 km blauwe pistes, 70 km rode pistes (inclusief geprepareerde ski routes) en 13 km zwarte pistes. Freeriders vinden terrein rondom de Wiedersbergerhorn, Greit Alm en Kohlgruben Alm. De langste track (7 kilometer) leidt van de Schatzberg tot Auffach. Door de gratis busverbinding tussen de dorpen, kan de auto ‘thuisgelaten’ worden.

Facts:

  • 145 km pistes (109 km in ‘directe’ lijn)
  • 26 km blauwe piste
  • 54 km rode piste
  • 13 km zwarte pistes
  • 16 km gemarkeerde ski routes
  • 47 liften: 8 gondels, 7 stoeltjesliften, 32 sleepliften
  • 24 berghutten: een stop in een schilderachtige berghut rond een skidag perfect af
  • 3 snowparks: Wiedersbergerhorn, Schatzberg family park, Race `n‘ Boarder Arena in Niederau
  • De Wildschönau ligt ook centraal in de Kitzbüheler Alpen. Vanuit Niederau is men binnen 10 minuten (met auto of bus) bij de skiliften van Hopfgarten of Westendorf, waarmee men direct de Kitzbüheler Alpen in kan.

Een gezellig uitgaansleven!

 

In de Wildschönau heerst een ouderwetse, gezellige, Tiroolse sfeer en ‘Gemütlichkeit’. Er zijn de nodige Après-Ski bars en restaurants, met name in Niederau, Oberau en Auffach. Komende winter wordt in het centrum van Niederau het nieuwe GLENNIE’S Resto & Café geopend, waar ook regelmatig een DJ of Nederlandse artiest zal optreden. In de diverse restaurants kan men uitstekend terecht voor de Oostenrijkse keuken, maar ook een heerlijke Hollandse biefstuk of echte Hollandse bitterballen bij de borrel zijn voorhanden!

Voor meer informatie over het skigebied Alpbachtal Wildschönau, kun je kijken op www.wildschoenau.com of www.skijuwel.com