5 tips van de leraar!

  • Heb je koude handen? Beweeg je schouders dan snel op en neer met je handen tegen je lichaam. Op deze manier wordt je bloed sneller rondgepompt waardoor je handen opwarmen!
  • Neem altijd iets te eten met suikers mee. Je lichaam is niet gewend om snel grote hoogtes te overbruggen en dat is wel wat er tijdens de wintersport gebeurt. Sommige mensen worden hierdoor wat draaierig en misselijk. Een chocoladereep of druivensuikers zorgen ervoor dat jij net dat beetje extra energie hebt om lekker door te gaan.
  • Ken je grenzen en vraag om hulp. Merk je dat die wat steilere rode piste net niet helemaal lekker gaat? Probeer dan niet met man en macht beneden te komen, maar vraag hulp. Eenmaal beneden kun je je afvragen of het wel echt zo goed zit met je techniek. Neem een uurtje extra les, dan kun jij straks onbezorgd naar beneden!
  • Ken de pisteregels. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, iemand die van achteren komt aanvliegen en je zo onderuit haalt op de piste. Niet leuk én onnodig! Maar ken je zelf eigenlijk alle pisteregels wel? Zorg dat je ze voor je vakantie nog eens doorneemt, dat voorkomt een hoop irritatie en zelfs ongelukken.
  • Na een lekkere lunch wil je natuurlijk snel terug de piste op, maar tussen die honderden ski’s en snowboards de jouwe zoeken kan soms best een uitdaging zijn. Zeker
    als je gehuurde materialen gebruikt die voor iedereen nagenoeg hetzelfde zijn. Neem iets mee waarmee je jouw spullen kunt markeren, zo vind je ze makkelijker terug in de grote chaos bij de pisterestaurants.