Les Portes du Soleil: De Abondance Vallei

Les Portes du Soleil is één van de grootste skigebieden ter wereld en ligt zowel in Frankrijk als Zwitserland. Het gebied telt maar liefst 650 km aan skipistes en ligt tussen de Mont Blanc en Lac Leman, oftewel het Meer van Genève. Men kan hier maar liefst tot op een hoogte van ca 2.500 meter skiën. Zeer sneeuwzeker dus!

De heerlijke brede skipistes, waar de Franse Alpen om bekend staan, vindt men ook hier en in alle variaties. Van groen tot pikzwart, voor beginner tot ‘crack’. Uiteraard kan men ook Off Piste skiën, toertochten maken, snowboarden, paragliden, kite-skiën, bergwandelen, bergbeklimmen, etc., etc.. Ook kan men op diverse pistes avondskiën en verzorgen de vele skischolen regelmatig ski-shows.

Zowel de wegen, de skipistes als de algehele infrastructuur worden fantastisch onderhouden. Men investeert jaarlijks vele miljoenen in nieuwe skiliften, skikanonnen en andere wintersportfaciliteiten, zodat de wintersporter van december tot diep in mei hier uitstekend terecht kan.

De Abondance Vallei (de vallei van overvloed!) met de mooie skidorpen Abondance, La Chapelle d’Abondance en Châtel ligt aan de voet van het skigebied Les Portes du Soleil. Hier vindt je geen hoge appartementencomplexen en hotels, maar juist prachtige Savoyaardse appartementen, penthouses en chalets. Verder zijn er winkels, bars en cafeetjes en vele culinaire restaurants, waar je heerlijk kunt eten en van goede Franse wijn kunt genieten!

Facts:

  • 650 km skipistes
  • Zeer sneeuwzeker
  • 212 skiliften
  • Met 1 skipas skiën in Frankrijk en Zwitserland
  • Afstand vanaf Utrecht ca 950 km

La Chapelle d’Abondance is een prachtig, authentiek skidorp in de Haute-Savoie. Het dorp ligt op ruim 1.000 meter hoogte, tussen de wintersportdorpen Abondance en Châtel, op de grens met Zwitserland. De locale skigebieden van Abondance en La Chapelle d’Abondance tellen ca. 40 km aan skipistes en zijn zeer geschikt voor families met kinderen.

Aan het eind van het dorp La Chapelle d’Abondance bevindt zich de eerste gondellift naar het immense skigebied van les Portes du Soleil met bekende ski-oorden als Avoriaz en Morzine. Deze plaatsen zijn prima voor het skiën, maar een stuk minder aantrekkelijk om te verblijven, gezien de vele hoogbouw uit de zeventiger en tachtiger Jaren.

Ook naast het skiën is er heel veel te beleven in en rond de Portes du Soleil. Denk aan ijsvissen, paardrijden in de sneeuw, hangend aan een kabelbaan de bergen over ‘vliegen’, het bezoeken van een Abondance kaasboerderij, of heerlijk relaxen in een wellnessresort.

Ook voor de Après-Ski liefhebber zijn er volop mogelijkheden in Châtel, Avoriaz en Morzine, terwijl ook in de skidorpen Abondance en La Chapelle d’Abondance de nodige bars en restaurants zijn waar men gezellig kan borrelen.